Kvalitu spatříte již pouhým okem

Nezařazené

Kvalitu spatříte již pouhým okem

Nejste-li zrovna odborníci ani profesionální baristé, tak i vy můžete rozeznat, jak má vypadat kvalitní zrnková káva. Stačí se držet pár pravidel, které jsou patrné hned na první pohled a tak se při jejím nákupu můžete stát i vy malými odborníky. Pamatujte si, že nesmí být příliš mastná a pokud má na sobě různě vystouplé fleky, to zrovna taky nebude ta nejlepší kvalita a dalším takovým prvkem k zapamatování pro laiky je, že rozhodně nesmí být ani rozdrcená či rozpůlená jadérka, to je také špatné. Jednoduše řečeno, musí se vám líbit a vonět od prvního pohledu.

A kdy bude nejlepší?

Nejlepší a nejchutnější bývá dva až tři týdny po jejím upražení a pak ihned po jejím namletí, takže nemelte si ji do zásoby, připravíte se pak o ten lahodný požitek a čerstvou vůni.

Back To Top